2018-11-20 09:58Pressmeddelande

Riksdagspolitiker till elevkårernas kongress

Omröstning under Sveriges Elevkårers årsmöte 2017. Omröstning under Sveriges Elevkårers årsmöte 2017.

Val av ny styrelse, utbildningspolitik och födelsedagsfirande står på agendan när Sveriges Elevkårer anordnar kongress på Linköpings universitet den 23:e till 25:e november.

I helgen anordnar Sveriges Elevkårer sin kongress i Linköping. Kongressen samlas vartannat år och det är där som en ny styrelse väljs inför kommande mandatperiod. Ett 80-tal elevkårer kommer att närvara från hela landet. I år fyller även organisationen 80 år, vilket kommer att firas med en gala under lördagskvällen. Under galan delas priser ut till årets elevkår, årets teamwork och årets samhällsinsats.

På plats under fredagen är riksdagsledamöterna Fredrik Christensson (C) och Annika Hirvonen Falk (MP). Fredrik Christensson är Centerpartiets nationella talesperson för ungas jobb, högre utbildning och forskning, och är nyinvald i riksdagens utbildningsutskott. Annika Hirvonen Falk är Miljöpartiets talesperson för rätts- och jämställdhetspolitik samt HBTQ-frågor. Även hon sitter som ledamot i riksdagens utbildningsutskott.

Under lördagen gästas kongressen av föreläsarna Felicia Margineanu och Goran Asaad som utbildar i normkritiskt tänkande med fokus på jämställdhet och mångfald som utmanar normer, fördomar och stereotyper.

Om elevkårer

En elevkår är en demokratisk organisation – av elever, för elever – som verkar för en mer givande skoltid för sina medlemmar. Elevkårer är självständiga från skolan och är ideella föreningar med styrelse, stadgar, organisationsnummer och årsmöten.

Tid och plats

Kongress18 äger rum den 23:e till 25:e november i C-huset på Linköpings universitet i Linköping. Från fredag kl. 14.30 till söndag kl. 14.30.

Kontakt

Fredrik Christensson

Tel: 070-6960238

Annika Hirvonen Falk

Pressekreterare Sofia Guerrero

Tel: 072-5225557

Felicia Margineanu

Pressansvarig Anna Vogel

Tel: 070-228 40 83

Mejl: anna@margineanu.se


Om Sveriges Elevkårer

Sveriges Elevkårer grundades 1938 och är en branschorganisation för elevkårer på gymnasiet. 343 elevkårer med över 107 000 elever är anslutna (2017). Genom ekonomiskt stöd, material, utbildningar, support och tvistlösning stöttar vi elevkårernas dagliga arbete. Vi skapar sammanhållning och gemenskap, vi sätter guldkant på vardagen och vi bidrar varje dag till en mer givande skoltid.

Kontaktpersoner

Sigrid Petersson
Kommunikationschef
Sigrid Petersson